Skozi cilj Maratona Savinja, ki se je letos odvijal prvo leto, je priteklo skupno 206 tekačev in tekačic. Tekaško prireditev je otvorilo 75 otrok, ki so tekli na Bimbo teku. Malo starejši otroci in odrasli pa so se spopadli s tremi različno dolgimi teki. 5,5 km je preteklo 68 tekačev, 10,5 kilometrskega teka se je udeležilo 94 tekačev, z 21 km razdaljo pa se je spopadlo 44 tekačev.

Na razdalji 5,5 kilometra je teklo skupno 68 tekačev, od tega 37 žensk

Po dobrih 22 minutah in pretečenih 5,5 kilometra je v cilj prvi pritekel Blaž Weiss. Sledila sta mu Matej Matko in Domen Pečovnik. Med ženskami je v cilj na 5,5 kilometra prva pritekla Ana Ivanuša (dobrih 28 min), sledili pa sta ji Maja Germadnik in Maja Sedovnik.

10,5 kilometrov je preteklo 94 tekčev, od tega 44 žensk

Srednjo razdaljo, 10,5 kilometra, so prvi pretekli v dobrih 40 minutah. Skozi cilj so najprej pritekli Matej Letonje, Aljaž Jurič in Miha Ugovšek. 10 minut za prvimi moškimi pa so v cilj pritekle prve ženske, Klara Rotnik, Lidija Goričan in Suzana Ferenc.

21 kilometrov je preteklo 44 tekačev, od tega 11 žensk

Tisti, ki so se odločili za pol maraton, so morali preteči dodatni krog 10,5-kilometrske razdalje. Za 21 kilometrov so najhitrejši tekači potrebovali 1 uro in 25 minut. Prvi je v cilj pritekel Erik Rosenstein, sledila pa sta mu Boštjan Štiglic in Tomaž Robida. 10 minut kasneje so v cilj pritekle tudi prve tekačice, Bernarda Čeplak Poznič, Natalija Mašera in Tjaša Kmet.

Celotni rezultati:

Fotografije

Slike si lahko zaenkrat ogledate na naši Facebook strani Maraton Savinja. Če še niste, jo povšečkajte! 😉