Skozi cilj Maratona Savinja, ki se je letos odvijal prvo leto, je priteklo skupno 206 tekačev in tekačic. Tekaško prireditev je otvorilo 75 otrok, ki so tekli na Bimbo teku. Malo starejši otroci in odrasli pa so se spopadli s tremi različno dolgimi teki. 5,5 km je preteklo 68 tekačev, 10,5 kilometrskega teka se je udeležilo 94 tekačev, z 21 km pa se je spopadlo 44 tekačev.

Po enoletnem premoru je v Mozirju ponovno oživela tekaška prireditev, ki se je zaradi zamenjave organizatorjev iz Malega maratona Mozirja preimenovala v Maraton Savinja. Organizacijo je prevzelo mlado mozirsko Športno društvo T.E.A.M, ki je prireditev izpeljalo ob pomoči številnih prostovoljcev in sponzorjev.

Bimbo tek za otroke

Nekaj pred 9. uro je na oder prišla Mojca Štancar in s pomočjo glasne muzike spodbujala otroke, da so se ji pridružili pri ogravanju za tek. Preteči 500 metrov ni mačji kašelj in otroci so z veseljem zaplesali z njo. Ko je ura odbila 9:00, pa so se začelo. Malo starejši so tekmovali sami, tistim malo manjšim pa so na pomoč priskočili starši, ki so svoje male tekače in tekačice veselo spodbujali pri teku. Vsi udeleženci Bimbo teka so prejeli majčke, v cilju pa so jih pričakale še medalje in sladoled.

Lepo je vedeti, da imamo v Zgornji Savinjski toliko tekaškega podmladka.

Maraton Savinja je ponudil 3 različne razdalje

Po tem, ko so otroci odtekli svoj krog, so se počasi začeli ogrevati odrasli tekači. Malo pred 10. uro se jim je pod odrom pridružila Urška Rihter in vodila ogrevanje. Ko se je zaslišal pok iz pištole, ki jo je v roke prijel mozirski župan Ivan Suhoveršnik, so tekače na pot proti Nazarjam pospremili mladi bobnarji iz tolkalne skupine iz Glasbene šole Nazarje. Vsi, ki so tekli na 5,5 km, 10,5 km in 21 km, so se istočasno podali na pot. Najmlajša udeležneca na 5,5-kilometrskem teku sta bila 7-letni Tine Rosenstein in 8-letna Iza Predovnik.

5,5-kilometrsko traso je najhitrejši tekač pretekel v dobrih 22 minutah, skoraj enkrat daljšo, 10,5-kilometrsko razdaljo so premagali v dobrih 40 minutah, mali maraton (21 km) pa je prvi pretekel v 1h 25 min. Če vas podrobneje zanimajo rezultati, si jih lahko ogledate v posebni novici Maratona Savinja 2017 – rezultati.

ISKRENA HVALA

Na koncu bi se radi zahvalili prav vsem, ki ste pomagali, da smo v Mozirje ponovno pripeljali takšno tekašno prireditev. Hvala vsem tekačem za odzive. Veseli smo, da ste bili s tekom zadovoljni, še posebej pa nas veseli, da ste tako lepo sprejeli tudi Maraton Savinja majice. Naj vam dobro služijo na treningih ali na kakšnem teku, ki se ga boste udeležili v prihodnje.

Na koncu naj se zahvalimo še 60 prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi teka in vsem sponzorjem, ki so nam s pomočjo v obliki finančnih sredstev, nagrad za tekače ali s ponujeno pomočjo pri organizaciji pomagali, da nam je uspelo.

Hvala. Se vidimo 17. junija 2018! 😉