Ker je izvedba takšnega tekaškega dogodka precejšen organizacijski zalogaj, vabimo k sodelovanju tudi prostovoljce, ki bi skrbeli za zalogo na okrepčevalnicah, pomagali pri izdaji štartnih številk, morda s svojo glasbeno skupino ustvarjali vzdušje ob trasi in na sploh pripomogli k dobremu počutju tekačev.

Nabor opravil, ki jih bodo opravljali prostovoljci.

Urejanje startno-ciljnega prostora pred Mozirskim gajem in pospravljanje po prireditvi. Opravila večinoma zahtevajo fizično pripravo prizorišč (oder, stojnice, ograje). Zahtevani sta dobra fizična pripravljenost in polnoletnost, zaželeni sta doslednost in pozitivna energija.

Datum:

  • sobota, 16. 6.
  • nedelja, 17. 6.

Informiranje tekačev, usmerjanje, dajanje navodil, oddajanje štartnih paketov. Pričakujeta se natančnost in vztrajnost izvajalcev. Prijavna služba zajema izdajanje štartnih številk in drugih gradiv za tekače, vodenje seznamov in evidenc, dajanje splošnih informacij ter pospravljanje. Potrebne so natančnost, iznajdljivost, komunikativnost.

Datum:

  • sobota 16. 6. popoldne
  • nedelja, 17. 6. dopoldne

Izvedba spremljevalnega programa, priprava nagrad, razglasitev rezultatov in delitev nagrad, glasbeno-navijaški nastopi ob progah, nadziranje dogajanja na prizoriščih, pospravljanje po prireditvi itd.

Opravila zahtevajo organizacijsko spretnost, dobro fizično pripravljenost in pozitivno energijo.

Datum: nedelja, 17. 6.

Dostava materialov na okrepčevalnice. Priprava okrepčevalnic ob progah. Deljenje pijače tekačem, priprava sadja in energetskih napitkov. Zahteva se spretnost v serviranju okrepčil.

Datum: nedelja, 17. 6.

Reditelji skrbijo za red na prireditvi, skladno z navodili vodstva varovanja, opozarjajo voznike o zaporah, jih preusmerjajo in svojega vodjo obveščajo o nenavadnih dogodkih na in ob progi. Poleg tega tudi spodbujajo tekače na progah.

Zahteva se polnoletnost in pozitivna energija.

Datum: nedelja, 17. 6.

Fotografiranje dogodka na določeni točki na trasi teka. Ni treba, da ste profesionalni fotograf, pričakujemo pa, da fotografije še isti dan prenesete na dogovorjeno mesto (v štartno ciljni ravnini takoj prenesemo na naš računalnik ali naložite v oblak, kjer so nam dostopne).

Zaželjena je kreativnost.

Datum: nedelja, 17. 6.

Glasbena spremljava ob progi tekačem zbuja dodatno energijo in pričara posebno vzdušje. Nastopajoče bomo postavili na vnaprej dogovorjena mesta ob trasi. Zaželjeno je, če so nastopi lahko “izštekani”, če pa za nastop nujno potrebujete elektriko, nas na to ob prijavi posebej opozorite.

Datum: 17. 6. dopoldne

Radioamaterji nam pomagajo z vzpostavljanjem radijskih zvez na celotni trasi in tako zagotavljajo nemoteno komunikacijo organizatorjev s posameznimi točkami na trasi.

Datum: 17. 6. dopoldne

Vsak prostovoljec bo v zahvalo dobil malico in kdor je še nima – znamenito rumeno majico. Če si nam pripravljen/a pomagati, prosimo izpolni spodnji obrazec.

Zdravo! Rok za prijave prostovoljcev za letošnji Maraton Savinja se je iztekel, a vseeno hvala za pripravljenost pomagati. Če si nam pripravljen/a priskočiti na pomoč na kakšni od naslednjih prireditev, nam piši na sportnodrustvo.team@gmail.com in te bomo obvestili, ko bomo tako daleč. V vsakem primeru hvala in lepo vabljen/a na Maraton Savinja. Bodi glasen navijač!