Dragi tekaški prijatelji, če se že ne moremo družiti v živo, se lahko povežemo vsaj virtualno. Na daljavo. V tekaškem duhu. Ker to pa lahko. In ker tudi takšna prijateljska vez nekaj šteje.

Drugi vikend v juniju smo imeli v načrtu izvedbo Maratona Savinja na trasah z razdaljami 6, 11 in 21 km. Čeprav ne bo “pravega” dogodka, lahko ta čas vseeno namenimo zadanemu cilju preteči določeno razdaljo. Naj bo izziv čim bolj podoben resničnemu dogodku. Mozirjani, Nazarčani in drugi tekači iz bližnjih krajev lahko pridete tudi na originalno traso in odtečete tam. Če vam to ne ustreza, si poiščite drugo poljubno traso v eni izmed naštetih razdalj, vklopite aplikacijo za merjenje vaše aktivnosti (na telefonu ali z vašo športno uro) ter odtecite, kakor vam paše. Lahko v lahnem uživaškem tempu, lahko pa se našpičite in odtečete tekmovalno razdaljo, kot da gre za vaše življenje.

Med vsemi, ki boste med petkom in nedeljo (12. – 14. junij 2020) odtekli eno izmed naštetih razdalj in na naši spletni strani oddali povezavo do vaše aktivnosti (Strava, Sportstracker, Endomondo…), bomo izžrebali lepe praktične nagrade, ki jih boste nagrajenci prejeli po pošti.

Ker boste na svoji trasi, vas naši fotografi ne bodo ujeli, zato naredite selfi in ga objavite na svojem FB profilu, zraven pa označite @maratonsavinja (najprej morate všečkati FB stran, da jo lahko označite), da bomo tudi mi videli vašo objavo. Med vsemi objavami bomo izbrali najbolj izvirno in jo nagradili.

Naša želja je, da v virtualnem izzivu sodeluje čim več tekačic in tekačev.
Delite tole vabilo med vse vaše tekaške prijatelje. Povežimo se vsaj v tekaškem duhu. In upajmo, da se čim prej spet srečamo v živo.

Pa dober tek!

Izziv je zaključen.