V soboto, 5. maja, smo izvedli napovedano brezplačno tekaško delavnico. 15 ljubiteljev teka se je zbralo v telovadnici športnega društva T.E.A.M. v Ljubiji, kjer so preverjali svojo tekaško pripravljenost.

Tekaški trener in soorganizator Maratona Savinja, Jaka Zajšek, je tekačem s pomočjo video analize svetoval kako izboljšati tehniko teka. Pokazal jim je tudi nekaj odličnih vaj, s katerimi bodo lahko izboljšali svoj tek. Poleg tega so tekači dobili odlično priložnost za testiranje tekaške obutve, športne prehrane in napitkov.

Naj bo tek užitek in sprostitev

Brezplačna tekaška delavnica je bila namenjena predvsem tekaškim začetnikom. Udeležili so se je tudi izkušeni tekači, ki so bili prav tako deležni koristnih informacij. Organizatorji Maratona Savinja in Gorskega teka na Golte smo z njo želeli prispevati k dvigu tekaške kulture. Boljša je vaša tekaška tehnika, lažje boste tekli in bolj uživali v teku, ki bo postal vaša sprostitev.

In naprej?

To ni bila edina aktivnost pred Maratonom Savinja, ki bo v nedeljo, 17. junija.

Na tekaško druženje vas ponovno vabimo tudi 23. maja, ko bo na vrsti skupinski ogled trase Maratona Savinja. Dobimo se ob 19:00 na parkirišču pred Mozirskim gajem (pri baru Gams in rožice).