Na sončno nedeljo, 8. aprila, smo se organizatorji Maratona Savinja skupaj s Savinjskimi tekači in nekaterimi prostovoljci odpravili na morje. V štirih občinah na slovenski obali se je namreč odvijal Istrski maraton. Naši tekači so tekli na različnih razdaljah, drugi pa so pomagali kot prostovoljci.

Organizacija tako velikega dogodka, kot je Istrski maraton, ki spada med največje tekaške prireditve v Sloveniji, za izpeljavo med drugim zahteva tudi veliko prostovoljcev, ki na različnih točkah tekačem ponujajo okrepčilo. Zato smo se člani z veseljem odzvali vabilu kolegov z obale in prevzeli okrepčevalnico v Luciji, v Marini Portorož. Nekje na 32. kilometru so naši prostovoljci tekačem na maratonski razdalji nudili vodo in sadje in jih spodbujali na poti do cilja.

Idejo o medsebojni prostovoljni pomoči bomo dokončno uresničili, ko se nam bodo junija na trasi Maratona Savinja pridružili Primorci.

Eni prostovoljci, drugi tekači

Medtem ko so prostovoljci skrbeli za maratonce, so Savinjski tekači, ki so vsak ponedeljek in sredo pridno trenirali v telovadnici športnega društva T.E.A.M., preizkušali svojo pripravljenost. Nekateri na krajših razdaljah, drugi na maratonu. Ne glede na razdalje, čase in mesta, ki so jih zasedli naši tekači po prečkanju ciljne črte, smo zelo ponosni nanje in jih bomo še naprej spodbujali na njihovi tekaški poti.

Še posebej strastno bomo zanje in, seveda, za vse ostale tekače, navijali sredi junija, ko bodo – upamo – v čim večjem številu tekli na trasi Maratona Savinja.

Se vidimo 17. junija v Mozirju!

Dobrodošli.

Vabljeni, da se jim pridružite.

P.S.: Savinjski tekači nadaljujejo s treningi vsak ponedeljek in sredo ob 18:30 na štartu Maratona Savinja (pred barom Gams in rožice).